GRANOLA (Şekersiz)

Sağlıklı beslenmeye karar verenlerin önüne sıkça çıkan Granola atıştırmalığı merak konusu olmuş durumdadır. Özellikle en önemli olan öğün kahvaltıda tercih edilen Granola besin değerleri çok yüksek ve lif kaynağı olan bir yiyecektir. Kahvaltı sofralarında GDO katılmış ürünleri tüketmek yerine Granola tüketerek hem hızlı bir şekilde kahvaltı edebilir hem de sağlıklı beslenebilirsiniz.

Kişiler Granola’yı süt ile tercih eder. Süt içerisinde de mineraller sayesinde granola çok daha sağlıklı hale gelmektedir. Diyetisyenlerin önerdiği yulaf ezmesi, kuru meyveler ve çiğ kuruyemişler bulunmaktadır. Kendi fırınınızda granola yapımını uygulayabileceğiniz gibi, Moodfit Granolayı doğal ve kendi mutfağınızdan çıkmış gibi alıp tüketebilirsiniz.

Granola Tarihi

Granola 1890’lı yılların başında Amerika ülkesinde ortaya çıkmıştır. Kişiler işleriyle olan yoğunluğundan dolayı kahvaltı edemez hale gelmiş ve pratik yöntemler aramaya girişmiştir. Granola fikri de böylelikle hızlı kahvaltı seçeneği olarak Amerikalıların sofrasına eklenmiştir. İçerdiği besin kaynakları sayesinde spor yapan kişilerin de ilgi odağı olunca kısa süre içerisinde tüm dünyada tercih edilmeye başlanmıştır.

Granola tüketirken bir kaseye atıştırmalığı boşalttıktan sonra sade olarak yemeniz mümkündür. Fakat süt, yoğurt, bal ve çeşitli ezilebilen meyveler de içerisine katarak öğününüzü zenginleştirebilirsiniz. Muzu krema haline getirip karıştırdığınız takdirde oldukça doyurucu ve sağlıklı yiyecek elde edebilirsiniz. İçerdiği tahıl ve meyve parçacıkları sayesinde daha sağlıklı bir hayatınız olacağının garantisini edinebilirsiniz.